Доступність посилання

ТОП новини

Неподалік Керчі затонуло судно, є жертви


Врятованих доставили до Керчі
Врятованих доставили до Керчі

Сімферополь – У понеділок у Чорному морі неподалік кримського міста Керч затонуло судно «Василій» під прапором Монголії. За уточненими даними, на його борту перебували 13 моряків – громадян України і Росії. Корабель перевозив металобрухт із Одеси до Поті і 11 жовтня о 5 годині ранку подав сигнал SOS. У першій половині дня вдалося врятувати 9 моряків, тіло ще одного знайшли пізніше.

Погані погодні умови в середині дня значно затрудняли пошук, однак, морська фаза рятувальної операція тривала до обіду. Разом з тим, через погану видимість не вдалося повною мірою задіяти вертоліт.

Буксири «Гепард», «Дон», «Бриз-юг», «Пітер» і «Бора» проводили пошук в районі аварії до 16-ї години, після цього операцію було тимчасово згорнуто через сильний шторм. Очевидці стверджують, що висота хвиль неподалік Керчі сягає трьох метрів.

«Пітер» доставив до керченського порту Камиш-бурун 8 врятованих моряків, в тому числі єдину в екіпажі жінку-кока, а також тіло боцмана корабля, який загинув. На «Борі» прибув ще один член екіпажу.

Пошук капітана, старшого і другого помічників капітана суховантажного судна, що затонуло, як повідомили в Морському координаційно-рятувальному центрі в Керчі, мають продовжити зранку (у вівторок).

Усі врятовані моряки доставлені до Керченської міської лікарні №1, у всіх них – переохолодження, а у жінки – ще й травма ноги.

Причини катастрофи поки що не відомі. Очікується, що фахівці Морського координаційно-рятувального центру разом із правоохоронцями проведуть відповідне розслідування. Зараз же, зі слів врятованих відомо, що корабель під час шторму розламався навпіл.

Фахівці припускають, що за умов сильного хвилювання моря зірвало кріплення вантажу, що спричинило крен корабля та його некерованість. Можливо, саме це стало причиною катастрофи.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG