Доступність посилання

ТОП новини

Президент узгодив повноваження Кабміну із Конституцією


Президент України Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність із Конституцією України» і закон «Про Кабінет міністрів України», – повідомляє УНІАН, посилаючись на прес-службу глави держави.

1 жовтня Конституційний Суд України скасував зміни до Конституції, внесені Верховною Радою 2004 року і поновив чинність Конституції України в редакції від 1996 року.

Також КС зобов’язав органи державної влади невідкладно привести нормативно-правові акти у відповідність до Конституції 1996 року.

7 жовтня Верховна Рада ухвалила новий закон «Про Кабінет міністрів України». Під час цього ж голосування був ухвалений і інший закон – «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність із Конституцією України».

Урядовий законопроект про Кабінет міністрів за рішенням тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради, яку очолює комуніст Адам Мартинюк, був розділений на два законопроекти, які й були ухвалені загалом.
XS
SM
MD
LG