Доступність посилання

ТОП новини

Янукович за тиждень внесе законопроект про суспільне мовлення – Герман


Заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман прогнозує, що через тиждень Віктор Янукович внесе до Верховної Ради законопроект про суспільне мовлення.

«Законопроект уже готовий, і десь через тиждень після остаточного доопрацювання Президент України передасть його до парламенту як невідкладний. Я сподіваюся, що парламентська більшість підтримає його, і ми матимемо законодавчу основу для побудови суспільного телебачення», – сказала Герман, виступаючи на конференції «Забезпечення плюралізму ЗМІ в Україні» в Києві.

Зі свого боку, присутній на конференції голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив, що ЄС дуже зацікавлений у забезпеченні Україною надання суспільству достовірної інформації, а також у створенні суспільного мовлення в країні.

«Важливо, щоб нове законодавство повністю відповідало європейським стандартам», – сказав Тейшейра.

Народний депутат від БЮТ, голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, що також був присутній на конференції, заявив, що він і депутати, його однодумці, підтримають будь-який законопроект про суспільне мовлення за умови, що він міститиме три позиції: незалежність у монтуванні, редакційній політиці та управлінні.
XS
SM
MD
LG