Доступність посилання

ТОП новини

Влада Києва просить суд обмежити проведення масових заходів 14 жовтня


Київська міська державна адміністрація через суд має намір обмежити проведення масових акцій на майдані Незалежності та вулиці Хрещатик 14 жовтня, повідомляє прес-служба КМДА.

Завтра, на свято Покрови, в Україні відзначають річницю створення Української повстанської армії, а також День українського козацтва.

До КМДА надійшли повідомлення від організацій протилежних ідеологічних поглядів щодо проведення 14 жовтня масових акцій у центральній частині міста. Зокрема, заявляє прес-служба, Комуністична партія повідомила про намір провести в центральній частині міста заходи «на виконання закону «Про увіковічення Перемоги у Великій вітчизняній війні 1941-1945 років», а Всеукраїнське об’єднання «Свобода» – марш за визнання УПА.

Також надійшла низка заявок від інших громадських і партійних організацій. Заявлена кількість учасників – близько 50 тисяч осіб.

«Майже всі організатори планують провести свої заходи у центральній частині Києва – на вулиці Хрещатик та майдані Незалежності», – наголошується в повідомленні КМДА.

Представники київської влади і Головного управління МВС України в столиці зустрілися з організаторами заходів і запропонували їм провести мітинги в різних місцях. Проте, як заявили в КМДА, досягти компромісу з ініціаторами масових заходів не вдалося. Тому київська влада вирішила звернутися до суду.
XS
SM
MD
LG