Доступність посилання

ТОП новини

Льовочкін: це наша справа, хто і як охоронятиме Президента


У системі охорони Президента штатно працюють лише громадяни України, проте Адміністрація глави держави залучає для отримання необхідних консультацій і фахівців із-за кордону. Про це заявив голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.

«Сьогодні виконувачем обов’язків керівника охорони Президента працює Костянтин Кобзар. Хто забезпечуватиме охорону Президента, що є принциповим пріоритетом у діяльності всіх людей і всіх установ, які забезпечують можливість президенту виконувати конституційні обов’язки, – це наше рішення. Кого ми залучатимемо... – фахівців із Росії, США та інших країн світу... – це наша справа», – сказав Льовочкін, відповідаючи на запитання журналістів про те, чому громадянин Росії керує охороною Президента України.

«Для нас принципово важливо гарантувати безпеку глави держави, тому тут працюватимуть усі в законний спосіб. Усі, хто, на думку глави держави і фахівців, сприятимуть цьому процесу. Тому я просив би цю тему залишити нам. Ми самі з нею розбиратимемося», – сказав Льовочкін.

На зауваження про те, що Президент є посадовою особою Україні, і його робота оплачується з державного бюджету, сформованого, зокрема, й за рахунок українських платників податків, і платники податків мають право знати, які посадовці утримуються на їхні гроші, Льовочкін наголосив, що зарплата посадової особи та її посадові обов’язки визначаються відповідно до чинного законодавства.

«Він зарплату тут не отримує, і питання його грошового утримання – це запитання до нього. Хто перебуває, в якому приміщенні в Адміністрації Президента, визначає голова Адміністрації Президента, виходячи з того, який обсяг повноважень виконує певна людина. Отже, залишіть це мені – це моя справа. І про це ми звітуємо до контрольних органів, які визначають, правильно чи неправильно ми витрачаємо бюджетні кошти. І з цього ніяких таємниць ми не робимо», – наголосив голова Адміністрації.

Раніше цього місяця інтернет-видання «Українська правда» оприлюднило інформацію, що керівником охорони Януковича є громадянин Росії В’ячеслав Заневський. За інформацією видання, Заневського 22 березня офіційно призначили радником Президента України поза штатом, але фактично він є керівником охорони Президента.
XS
SM
MD
LG