Доступність посилання

ТОП новини

Анатолій Могильов реанімує спецпідрозділ «Кобра» (огляд преси)


Київ – Верховна Рада збирається відмінити мораторій на продаж останнього активу народу – землі. Цей крок, на думку журналістів газети «Нова», призведе до гуманітарної катастрофи в Україні. Заголовок статті «Україні готують другий Голодомор?».

У цьому ж числі «Нова» інформує, що міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов зібрався скорочувати величезну, затратну для держави армію міліціонерів. І, водночас, створює один з найдорожчих підрозділ в МВС. Йдеться про реанімацію Загону міліції особливого призначення при Департаменті ДАІ під назвою «Кобра». Докладніше про нього розповідається в публікації «На дорогах знову з’являться «чорнорубашечники».

14 жовтня Україна вшановує бійців антисталінського опору, констатує газета «День». 68 років тому було утворено ОУН-УПА. Вкотре річниця створення відзначається напередодні виборів. А це означає, що замість осмислення глибокого драматизму цієї сторінки власної історії українці знову спостерігатимуть за політичними акціями, сутичками і протистояннями. І замість пізнавальних передач і об’єктивних документальних фільмів про діяльність ОУН-УПА ввечері на всіх вітчизняних телеканалах показуватимуть злі обличчя активістів одіозних політичних сил.

Услід за картоплею, крупами і цукром набирає обертів ціна ще одного стратегічного продукту. Як інформують «Ізвєстія» в Україні», 200-грамова пачка вершкового масла вже зараз коштує 12 гривень. Виробники не приховують, що до кінця року цей продукт подорожчає ще на кілька гривень. Одні експерти видання пояснюють це дефіцитом молока, інші – ростом експорту. Коментарі журналістів «Ізвєстія» пропонують у статті «Масло понесло».

Цукерки – це солодка отрута, стверджують дієтологи. І річ тут зовсім не в надлишку цукру. Точніше, не лише в ньому. Бо ще одним показником безпеки продукту є наявність у ньому транс-ізомерів. Що це таке? І що криється у безпечних на перший погляд солодощах розповідає газета «Голос України» у матеріалі «Транс-ізомери в яскравій обгортці».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG