Доступність посилання

ТОП новини

Міліція каже, що не блокує монтування сцени для мітингу на захист мови


Окружний адміністративний суд Києва вирішив встановити обмеження на мирні зібрання, пікетування в четвер, 14 жовтня, на Майдані Незалежності, Європейській площі та вулиці Хрещатик, повідомляє департамент зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в столиці.

Щодо блокування встановлення сцени на Софійській площі, в міліції наголосили, що це не відповідає дійсності, оскільки немає заборони на проведення акцій на Михайлівській і Софійській площах.

«Якщо є дозвіл на проведення акцій, міліція не заважає підготовці до заходу», – заявили правоохоронці.

Водночас прес-служба Народного Руху України заявляє, що правоохоронні органи не дають монтувати сцену для акції протесту Народного комітету захисту України, яка має відбутися сьогодні о 18:30 на Софійській площі Києва. У НРУ наголосили, що за ініціативою Народного комітету захисту має відбутися мітинг на захист української мови.

При цьому в МВС нагадали, що 14 жовтня протягом дня в центральній частині міста представники різних політичних сил планують проведення масових заходів. Заявки про це до КМДА подали 11 об’єднань. Згідно з поданими заявками, загальна кількість учасників перевищить 30 тисяч громадян.

Як заявили в управлінні МВС, для охорони громадського порядку під час масових заходів залучать «достатньо працівників міліції».
XS
SM
MD
LG