Доступність посилання

ТОП новини

Немиря: аудит роботи уряду Тимошенко є піаром регіоналів


Колишній віце-прем’єр Григорій Немиря називає проведення аудиту діяльності Кабінету Міністрів Юлії Тимошенко іноземними юридичними фірмами піаром Партії регіонів. «Уряд використає бюджетні гроші, щоб оплачувати замовлений аудит. Те, що ви бачили сьогодні вранці (прес-конференція із приводу завершення першого етапу аудиту) – це був піар для ПР», – сказав Немиря.

За його словами, проведення такого аудиту направлене на залякування опозиції, а також проводиться з метою відволікання уваги громадськості від ситуації в економіці, що, на думку Немирі, на сьогодні погіршується.

Водночас депутат Верховної Ради від фракції БЮТ Сергій Власенко вкотре заявив, що аудит міжнародних фірм, який начебто виявив факти нецільового використання коштів з державного бюджету з боку уряду Юлії Тимошенко, не матиме жодних юридичних наслідків.

«Оцей звіт будівельної фірми, бо вони такі самі аудитори, як ми – будівельники, не буде мати жодних юридичних наслідків, оскільки вони не здійснювали справжньої аудиторської діяльності. Вони здійснювали діяльність, яку на сьогодні не можна охарактеризувати як аудиторську», –сказав Власенко.

За словами народного депутата, зараз представники БЮТ не можуть дати ґрунтовних спростувань по цьому аудиту, оскільки ще остаточно не ознайомлені з ним.

Сьогодні міжнародні аудитори заявили, що виявили факти нецільового використання коштів державного бюджету і шахрайства за участю представників уряду Тимошенко. Про це заявили представники фірм, які здійснювали аудит, – Trout Cacheris, PLLC і Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP, за участю Kroll, Inc.

У травні уряд України підписав контракт з компанією Trout Cacheris, PLLC (США) на проведення аудиту фінансово-економічної діяльності органів державної влади в 2008-2009 роках. Мета аудиту – виявлення нецільового використання коштів, винних у цьому і куди було спрямовано ці гроші.
XS
SM
MD
LG