Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Україна не рветься в НАТО


Президент Віктор Янукович під час візиту до Литви, Вільнюс, 14 жовтня
Президент Віктор Янукович під час візиту до Литви, Вільнюс, 14 жовтня

Україна не має наміру форсувати вступ до НАТО, але буде проводити реформи з метою вступу до Євросоюзу, заявив литовським ЗМІ Президент України Віктор Янукович напередодні офіційного візиту до Вільнюса.

За його словами, раніше Україна була «заручницею форсованої інтеграції в НАТО». «Україна справді не рветься до Альянсу», – сказав Янукович в інтерв’ю литовській газеті Lietuvos zinios, опублікованому сьогодні.

При цьому український лідер сказав, що відносини з НАТО активно розвиватимуться. «Інтересам України відповідає підтримка взаємовигідних відносин як із Заходом, так і зі Сходом. Я назвав би це політикою стратегічної рівноваги», – сказав Янукович.

За його словами, європейська інтеграція залишається пріоритетом зовнішньої політики України. «Коли саме Україна стане членом ЄС – питання часу. Ми розуміємо, що величезна відповідальність за це лягає не на ЄС, а на Україну. Бажання спільноти прийняти Україну залежатиме від того, як швидко і якісно, за сприяння Брюсселя, ми проведемо необхідні реформи», – сказав Янукович.

Україна усвідомлює те, що домогтися європейської інтеграції вона може лише шляхом демократизації суспільства, наголосив Президент, однак звинуватив опозицію в прагненні дискредитувати владу.

«Я кажу абсолютно відкрито: я зацікавлений у тому, щоб була сильна опозиція і вільні, політично не заангажовані ЗМІ. Конструктивна критика змушує владу підтягнутися. На жаль, в Україні склалося інакше. Опозиція своїми діями прагне дискредитувати владу, не враховуючи результати такої політики», – сказав Янукович.

Сьогодні Президент України перебуватиме з візитом у Литві, де з керівництвом країни обговорить двосторонні зв’язки та євроінтеграційні прагнення Києва.

Янукович: українці скоро дізнаються про «своїх героїв»


Президент Віктор Янукович заявляє про намір поінформувати українську і світову громадськість про корупційні процеси в Україні.

«Великий недолік сьогодні в тому, що ми не до кінця досягаємо мети інформування і українського суспільства, і наших партнерів у світі. Й ми цьому недоліку приділимо достатньо уваги, щоб справді свобода слова панувала, й у цих питаннях наші партнери у світі, український народ знали «своїх героїв» у лапках, які грабували країну роками, які руйнували, зокрема, й демократичні засади її розвитку», – заявив Президент України після зустрічі з президентом Литви Далею Грібаускайте сьогодні у Вільнюсі.

Говорячи про проблеми на шляху до демократизації України, серед суб’єктивних причин Янукович назвав опір бюрократії, корупціонерів, «які звикли на бюджеті робити бізнес, які втягнуті в корупційні схеми і якими сьогодні займаються не лише українські правоохоронні органи, а й правоохоронні органи різних країн світу».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG