Доступність посилання

ТОП новини

Авторку Гаррі Потера звинувачують у плагіаті


Дитячій письменниці Джоан Роулінг, можливо, доведеться постати перед судом за звинуваченнями у плагіаті при написанні четвертої зі семи книг про юного чарівника – «Гаррі Поттер і Кубок Вогню».

Суддя Високого суду Лондона в четвер у своїй постанові заявив, що звинувачення, висунуті майновим розпорядником письменника Едріана Джейкобса, «не схожі на правду».

Проте він також відхилив прохання адвокатів Роулінг та її британського видавництва Bloomsbury про негайне припинення справи.

Bloomsbury заперечує звинувачення в тому, що Роулінг скопіювала «значну частину» книги Джейкобса 1987 року «Пригоди чарівника Віллі: зла земля».

Сторона Джейкобса, який помер у 1997 році, заявляє, що сюжет «Гаррі Поттера і Кубка вогню» копіює елементи сюжету «Пригод чарівника Віллі», у тому числі змагання чарівників, а також, що вся серія книг про Поттера запозичила у Джейкобса ідею подорожі чарівників на поїздах.

Bloomsbury повідомляє, що Роулінг ніколи не чула про книгу Джейкобса до 2004 року, коли їй вперше були висунуті звинувачення в плагіаті.
XS
SM
MD
LG