Доступність посилання

ТОП новини

Де я?


Я не вірю своїм очам! Я не розумію, що відбувається?! Я у Москві чи у Києві?

Такої кількості міліції на столичних вулицях я не бачила вже 20 років. Навіть в часи Майдану біля Адміністрації Президента – було менше.

Щось трапилося?! Державний переворот в країні?! Терористи захопили Київську адміністрацію?! Інопланетний корабель приземлився на Майдані?!

Автобуси,автобуси, автобуси – по усій довжині Хрещатика! А в них дужі хлопці у формі з дубинками. Біля них офіцери, дуже заклопотані, на запитання не відповідають – по рації перемовляються.

Бульваром Шевченка взагалі не пройти – щільні лави міліції та спецназу зайняли весь простір.

Софійську площу у кілька рядів оточили. Руки сплели, лікті схрестили – не пройдеш. Мітинг опозиції на захист української мови – слухають.

Перехожі розгублено просочуються через темну міліцейську пляму, тиснуться попід будинки, схвильовано телефонують рідним.
«Тут таке!», «Мені аж страшно!», «Ти не знаєш, що сталося, що стільки міліції?!», – чую.

«Покрова сьогодні. День українського козацтва і День УПА», – каже хтось.

І що?

«Опозиція акцію проводить», – каже ще хтось.

І що?

Відколи це у демократичній Україні акції опозиції й народні свята стали приводом для заповнення міліцією вулиць і площ?!

Ще не так давно, коли нинішній Президент був в опозиції, він спокійно проводив масові акції протесту, селив людей у наметах у Маріїнському паркові й виступав з величезної сцени на Майдані.

А тепер кого Ви боїтеся, пане Президент?!
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG