Доступність посилання

ТОП новини

Путін готовий розглянути участь України в Митному союзі і ЄЕП


Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін заявив у п’ятницю, що готовий розглянути можливість участі України в Митному союзі Росії, Білорусі та Казахстану і Єдиному економічному просторі цих країн, повідомляє агентство «УНІАН».

Як сказав він на зустрічі голів урядів країн-учасниць Митного союзу в Москві, зараз, коли «відкинуто політичну лузгу» в відносинах Росії з Україною, «ми бачимо зацікавленість і українських партнерів у тому, щоб отримати максимальні вигоди у сфері економіки, перш за все від участі в різних інтеграційних об’єднаннях».

На думку російського прем’єра, як її наводить агентство, зрештою це піде лише на користь розвиткові інтеграційних процесів на пострадянському просторі.

При цьому він зазначив, що процес узгодження позицій є дуже складним і дуже тонким. «І ті, хто приєднуватиметься пізніше, звичайно, повинні будуть виходити з тих домовленостей, яких нам у такій складній, важкій, я б сказав, роботі вдається досягти», – сказав Путін.

Україна, на відміну від Росії та інших країн-членів Митного союзу та ЄЕП, є членом Світової організації торгівлі і веде переговори про асоціацію з Європейським Союзом, яка передбачає створення з ЄС зони вільної торгівлі. Раніше вже не раз лунали застереження, що ймовірний вступ України до Митного союзу кількох країн СНД і до ЄЕП із цими країнами тим самим виключить її спробу досягти аналогічного зближення з Євросоюзом, а також може виявитися несумісним із її членством у СОТ.
XS
SM
MD
LG