Доступність посилання

ТОП новини

У Франції тривали протести проти пенсійної реформи


У Франції в суботу вже п’ятий день поспіль відбувалися чергові демонстрації протесту проти планів уряду підвищити мінімальний пенсійний вік до 62 років.

За даними поліції, в Парижі, зокрема, демонстрували близько 50 тисяч осіб. Профспілки, які організували демонстрацію, заявляють про 300 тисяч учасників.

За повідомленнями органів влади, загалом по країні на вулиці вийшли сотні тисяч людей. Профспілки заявляли, що очікують участі мільйонів.

Через страйки і демонстрації у Франції, серед іншого, було порушено роботу повітряного і залізничного транспорту.

Зокрема, в п’ятницю через страйк усіх 12 нафтопереробних підприємств Франції і паливних баз припинялася робота паливопроводу, який постачає столицю Париж і всі летовища міста. Президент Ніколя Саркозі відрядив спецзагони поліції, щоб розблокувати постачання.

Дедалі ширші протести стали найбільшим викликом для Саркозі, рейтинги якого падають. Проте влада країни має намір, щоб заспокоїти фінансові ринки, здійснити заплановане підвищення пенсійного віку, щоб скоротити значний дефіцит пенсійного фонду.

Нині мінімальний вік виходу на пенсію у Франції становить 60 років і є фактично найнижчим у Європі. Після підвищення до 62 років він залишиться одним із найнижчих.
XS
SM
MD
LG