Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ обіцяє захищати українську як єдину державну


Лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко заявила в неділю, що парламентська фракція Блоку Юлії Тимошенко «всіма силами… захищати Україну від введення другої державної мови».

Виступаючи в неділю на прес-конференції після з’їзду партії «Батьківщина», яка є основною складовою БЮТ, лідер обох політичних сил також не виключила, що фракція БЮТ може блокувати трибуну Верховної Ради, щоб не допустити ухвалення законопроекту про мови.

За її словами, «єдина державна українська мова не заважає вільно і достатньо сильно розвиватися всім іншим мовам».

Тимошенко заявила, що, нав’язуючи суспільству мовне питання, влада намагається відволікти увагу від економічних та соціальних проблем.

«Вони хочуть знову роз’єднати суспільство і проводити вибори на роз’єднанні, а не на об’єднанні суспільства», – сказала вона.

Тимошенко також заявила, що не балотується до жодної місцевої ради, оскільки вважає, що це «неправильно». За її словами, «моєї підтримки, моєї участі потребують усі громади, наші партійні осередки в районах і містах».

На її думку, участь лідерів у місцевих виборах аморальна, бо «не можна сьогодні на цьому робити піар».

Як сказала Юлія Тимошенко, «очевидно, що політики, які йдуть і очолюють списки, не будуть там працювати, якщо вони сьогодні в уряді чи в народних депутатах, і тому давайте вже з чогось починати чесні вибори».
XS
SM
MD
LG