Доступність посилання

ТОП новини

Чому в Україні дорожчають продукти харчування? (огляд преси)


Київ – За підсумками цього року, інфляція в Україні може перевищити 15%. Вже у вересні – жовтні деякі продукти харчування подорожчали на 30%. Різке зростання цін на продукти харчування може бути спровоковане зволіканням уряду зі введенням квот на експорт зерна з України, пише «Український тиждень». Подальшого подорожчання харчів навряд чи уникнути. Хіба що податківці, які очолюють виконавчу владу, зможуть натистути на керівників підприємств АПК та трейдерів. Лише за такого, відверто кажучи,не зовсім сумісного з ринковою економікою сценарію, зростання цін вдасться утримати в межах 15% – за підсумками 2010 року. Більше про те, чому дорожчають продукти харчування і як це зупинити, читайте в «Українському тижні».

Нині масове повернення кліентів у банки робить високу якість обслуговування необовязковим, пише журнал «Кореспондент». Але деякі банки вже почали розуміти, як привабити до себе дорогоцінного клієнта. За найскромнішими підрахунками, від початку цього року 90% тих, хто відвернувся від банківського обслуговування у розпал кризи, повернулися до своїх банків. Новий-старий кліент став більш вимогливим та обережним. Тож банкам треба потрудитися над його утриманням. Саме обслуговування нині стоїть у деяких банків у списку пріоритетних галузей розвитку – адже Україні є куди рости – в Європі та США 99% усіх банківських послуг здійснюються віртуально,без відвідин банківських відділень. А Україні, як відомо до цього ще далеко, зазначає «Кореспондент».

За різними оцінками, від півтора до трьох з половиною мільйонів українців нині живуть і працюють закордоном. Такі цифри наводить журнал «Главред», аналізуючи це явище за 2010 рік. Україна посідає одне з найперших місць у світі за інтенсивністю міграційних потоків, які зростатимуть і далі. Які фактори впливають на закордонний вибір молодих українців і чому кожний четвертий український громадянин готовий покинути Україну хоч зараз, відповіді на ці та інші запитання шукало видання «Главред».
  • Зображення 16x9

    Валентина Аксьонова

    Співпрацює з Радіо Свобода з травня 2010 року. Працює для програм «Свобода сьогодні», «Європейська свобода», «Ранкова свобода» та «Лінія уваги». З 2009 року автор та ведуча програми «Сурма» на Національному Радіо. Має досвід роботи в гарячих точках, зокрема в Грузії в серпні 2008 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG