Доступність посилання

ТОП новини

Фінансова криза посприяла банківській злочинності (огляд преси)


Київ – За перше півріччя цього року у банківському секторі порушено понад тисячу кримінальних справ. І це ставить банки на один рівень із найбільшим криміналізованими галузями бізнесу. Після того, як два місяці тому ПриватБанк вивісив на своєму офіційному сайті список працівників банку, яких спіймали «на гарячому», українці дізнались, що крадуть банкіри справді «по-чорному». Крім того, громадськості стало відомо, що прагнуть переступити закон не лише рядові клерки, а й топ-менеджери та власники комерційних банків. Більше про крадіїв у банках пише «ІнвестГазета» у публікації «Місце злочину – банк».

У рейтингу найбагатших країн світу Україна посіла передостаннє місце серед 40 європейських країн. Про це йдеться у звіті швейцарського банку «Credit Suisse». Згідно з даними звіту, середній розмір статку громадянина України становить 2,7 тис. доларів, що лише на 200 доларів більше, ніж у найбіднішій державі Європи – Молдові. Разом з тим, за останнє десятиліття пересічний молдаванин збільшив свої статки майже в чотири рази, у той час як українець – утричі. За даними «Credit Suisse», серед безпосередніх сусідів України найбагатшими виявилися громадяни Польщі, середній статок яких становить 28,6 тис. доларів. Більше про статки українців, порівняно з громадянами інших країн, йдеться в газеті «Факти».

Цієї осені щеплення від грипу в державних поліклініках зробити буде важко – вакцину туди майже не завозять. Як пише газета «Сегодня», зробити щеплення зараз, поки ще не розпочалась епідемія, простіше за все у приватній клініці. Проблеми з вакциною є не лише в регіонах, у столичних поліклініках вакцини теж немає, а захистися від грипу можуть допомогти лише в чотирьох приватних медичних закладах. Київські чиновники не виключають, що вакцини не буде взагалі. Між тим кількість хворих на грип зростає. Медики очікують епідемію вже в листопаді-грудні. Все залежатиме від погоди: якщо буде волого, то кількість хворих збільшуватиметься. Синоптики ж лякають дощами по всій країні.
  • Зображення 16x9

    Валентина Аксьонова

    Співпрацює з Радіо Свобода з травня 2010 року. Працює для програм «Свобода сьогодні», «Європейська свобода», «Ранкова свобода» та «Лінія уваги». З 2009 року автор та ведуча програми «Сурма» на Національному Радіо. Має досвід роботи в гарячих точках, зокрема в Грузії в серпні 2008 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG