Доступність посилання

ТОП новини

Проект закону про зміни до Конституції доопрацюють – Новікова


Народний депутат від Партії регіонів Юлія Новікова заявляє, що рішення парламенту відкласти звернення до КСУ щодо законопроекту, який передбачає збільшення терміну повноважень парламенту, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів, пов’язане з тим, що цей документ потребує доопрацювання.

«Ті побажання, які неодноразово висловлювалися різними політичними силами, в тому числі Президентом, про синхронізацію виборів: місцевих, виборів Президента і Верховної Ради, – це логічно. Не має лихоманити країну кожен рік», – сказала Новікова в ефірі Радіо Свобода.

«Постає питання, хто на які терміни має бути обраний, які терміни для обраних вже органів мають діяти. Я думаю, що тут може і має діяти єдиний підхід, який базується на тому, що закон не має зворотної сили. Тобто всі спекуляції щодо того, що Верховна Рада має працювати до 2015 року, не є справедливими», – заявила депутат.

Сьогодні Верховна Рада вирішила, що наразі не буде направляти до Конституційного Суду України законопроект про внесення змін до Конституції, які встановлюють п’ятирічні терміни повноважень для Президента, Верховної Ради, депутатів Верховної ради Криму, місцевих рад, а також мерів міст.
XS
SM
MD
LG