Доступність посилання

ТОП новини

В яку суму обійшовся Україні аудит уряду Юлії Тимошенко (огляд преси)


Київ – В Україні складається погана традиція: кожен новий уряд не лише засуджує за невмілі дії, а й притягує до відповідальності попередній. З одного боку, це добре, зазначає газета «День». Піднявшись на вершину влади, дуже погано відчувати безкарність. Але країна, її громадяни, а також іноземні інвестори й без того втратили довіру до української влади. Втрата її репутації рік у рік зростає... І що буде, коли вона досягне нульової позначки і опуститься, як кажуть, нижче плінтуса? Про це видання розмірковує в статті «Бійка біля «засіків».

Від $1000 до $1500 за годину заробляли іноземні юристи, які проводили аудити фінансово-економічної діяльності уряду Юлії Тимошенко. Такі розцінки на послуги іменитих американців назвали українські експерти. Відтак, як підрахували журналісти газети «Діло», міжнародний аудит діяльності уряду ЮліїТимошенко обійшовся державі у понад $ 10 мільйонів доларів, які Україна могла б і не сплачувати.

Інститут української мови та Інститут мовознавства Національної академії наук проаналізували сім законопроектів про мови. Науковці рекомендували не ухвалювати їх, бо вони шкодять мовній ситуації у країні, заявляє в «Газеті по-українськи» голова Інституту української мови Павло Гриценко. Усі подані законопроекти хибують на поверховість, на спрямованість догодити виборцям. Заголовок статті – «Законопроекти написані, мов під копірку, або В Академії наук розкритикували мовну реформу».

На столичних ринках цукор подешевшав, а помідори значно подорожчали. У нинішньому році продукти дорожчають набагато вищими темпами, чим раніше. Як констатує газета «Факти», за місяць вартість трилітрової каструлі борщу виросла на 2 гривні 25 копійок.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG