Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Чехії підтвердила затримання Данилишина


Речниця Поліції Чехії Павла Копецька в інтерв’ю Радіо Свобода підтвердила в вівторок, що громадянина України Богдана Данилишина, колишнього міністра економіки, затримали в цій країні в понеділок увечері на підставі оголошеного міжнародного розшуку.

За її словами, затриманий перебуває в камері попереднього ув’язнення, очікуючи на рішення про те, чи будуть його видавати Україні.

Раніше в вівторок Центр зв’язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ України оголосив, що Національне центральне бюро Інтерполу Чехії повідомило про затримання Богдана Данилишина, який був міністром економіки в уряді Юлії Тимошенко, на території цієї країни.

За влади Президента Віктора Януковича проти нього порушили кримінальну справу. Його звинувачують у зловживанні владою або службовим становищем.

Богданові Данилишину інкримінують завдання збитків державі в особі Міністерства оборони майже на 14 мільйонів гривень через неефективне та надмірне витрачання державних коштів при державних закупівлях. Як міністр економіки він був відповідальним за координацію державних закупівель.

У середині серпня його оголосили в міжнародний розшук.

Сам Данилишин раніше заперечував такі звинувачення проти нього.
XS
SM
MD
LG