Доступність посилання

ТОП новини

У Генпрокуратурі не мають даних, де і як затримали Данилишина


У прес-службі Генеральної прокуратури України не володіють інформацією, де саме в Чехії і за яких обставинах затримали колишнього міністра економіки України Богдана Данилишина. Як повідомив речник Генпрокуратури Юрій Бойченко, «нас не інформували, де його затримали».

Більше того, додав речник, Генпрокуратура не займалася розшуком і затриманням Данилишина – вона давала на це відповідне доручення правоохоронним органам.

За словами Бойченка, наразі ГПУ розпочала підготовку необхідних документів для процедури екстрадиції екс-міністра в Україну.

19 жовтня заступник генерального прокурора Віктор Занфіров заявив, що екс-міністр економіки України Данилишин був затриманий в Чехії під час звернення по допомогу до лікувальної установи.

Тим часом, адвокат колишнього міністра економіки України Степан Українець заявив, що Данилишин сам вирішив зустрітися з українськими слідчими, і добровільно прийшов на цю зустріч у Посольство України в Чехії у супроводі адвокатів. За словами захисника, затримання Данилишина відбулося прямо на території Посольства.

Водночас у Посольстві України в Чехії цього не підтверджують.

Данилишина, за інформацією МВС, «обвинувачують у здійсненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 «Зловживання владою або службовим становищем» Кримінального кодексу України».
XS
SM
MD
LG