Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ знову блокує роботу парламенту


Депутати фракції Блоку Юлії Тимошенко блокують трибуну та президію Верховної Ради. Депутати цієї фракції розвісили в сесійній залі парламенту плакати з гаслами: «Ганьба кишеньковим виборчим комісіям», «Де чесні вибори?», «Уряд, зупини емісію – причину різкого зростання цін!», «Убивчі ціни і тарифи – вже сьогодні».

Біля президії перебуває приблизно 10 депутатів від БЮТ. Входи в президію парламенту заблоковані стільцями.

Спікер Володимир Литвин заявив, що сьогодні Рада проведе спеціальне засідання з нагоди 60-річчя підписання Європейської конвенції про захист прав людини й основних свобод, незважаючи на блокування трибуни парламенту.

«У будь-якому разі о 14:30 буде спеціальне засідання Верховної Ради України. А зараз, якщо не хочуть бачити міністра (на «годині питань до Кабінету Міністрів»), будь ласка, давайте не будемо ставити йому питання й будемо працювати», – сказав Литвин, відповідаючи на запитання, чи буде парламент працювати на ранковому засіданні.

Спікер додав, що сьогодні парламент повинен заслухати інформацію міністра освіти й науки Дмитра Табачника, тому що фракції з меншості визначили його доповідачем на «годині питань Кабміну».

За словами Литвина, віце-прем’єр Сергій Тігіпко не зможе бути присутнім на «годині питань до Кабміну», тому що перебуває у відпустці, але пообіцяв спікерові, що відповість на запитання депутатів у будь-який час після відпустки.

У середу, 20 жовтня, депутати фракції БЮТ також блокували роботу парламенту, вимагаючи першочергового розгляду проекту постанови, яким парламенту пропонується дати доручення Кабінету Міністрів розробити й увести порядок державного регулювання цін на продукти харчування першої необхідності. Це призвело до того, що засідання в той день так і не відбулося.
XS
SM
MD
LG