Доступність посилання

ТОП новини

Обама агітує за демократів


Нью-Йорк – У Сполучених Штатах, де наближається день загальних виборів до Конгресу й до законодавчих зборів окремих штатів, президент Барак Обама докладає зусиль, щоб мобілізувати членів його Демократичної партії до участі у виборах.

У лічені дні, що залишилися перед виборами 2-го листопада, президент Барак Обама здійснює турне по штатах тихоокеанського узбережжя (Вашингтон, Орегон, Каліфорнія), а в п’ятницю 22-го жовтня він виступає у Лас-Вегасі, штат Невада. Всі ці штати завжди вважалися демократичними бастіонами, чому ж тоді Бараку Обамі, лідерові демократів, необхідно було виступати саме там, агітуючи однопартійців іти на вибори?

Ба більше, напередодні поїздки Обама примістив на You Tube, в інтернеті, спеціальне звернення до демократів: «По всій країні волонтери готуються до дня напередодні виборів. Це найважливіший час – стукати у двері (домівок), обдзвонювати людей, сприяти, щоб люди йшли до виборчих дільниць. Нині я звертаюся до прихильників за допомогою».

Президент явно стривожений. Хоча Демократична партія чисельно більша від Республіканської, демократи налаштовані дещо апатично у зв’язку з економічною кризою. Крім того, значна частина населення невдоволена діяльністю демократичної більшості у Конгресі. Сам президент, відвідуючи цементний завод у Меріленді сказав: «Ці (робітники) роблять серйозні речі: бетонні блоки, заборола, які важко зрушити. Вони здатні зупиняти все на своєму шляху – приблизно так, як я інколи бачу Конгрес».

Падіння популярності президента

Щодо Барака Обами, демократа номер один, то, за даними громадського опитування, проведеного інститутом Геллапа, особиста популярність президента сягнула найнижчого рівня за майже два роки його перебування у Білому домі. Його діяльність схвалює менше половини населення, точніше – 44,7 відсотка.

Лише 30 відсотків американців воліють голосувати за Обаму на президентських виборах 2012-го року. 54 відсотки голосуватимуть проти. Принаймні так вони налаштовані сьогодні.

Причини такого настрою респондентів ілюструє та ж таки соціологічна статистика інституту Геллапа. 41 відсоток американців вважають, що країна йде хибним шляхом. Лише 26 відсотків вбачають прогрес у розвитку Сполучених Штатів.

Щодо низької популярності Обами, то історично цей президент перебуває у гідній компанії. У відповідний період президентства популярність Джиммі Картера, наприклад, була нижче 43 відсотків, Рональда Рейгана – нижче 42, Білла Клінтона – 41,4 відсотка. Тож, настрій – річ мінлива.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG