Доступність посилання

ТОП новини

Чернівці прийняли до Ліги історичних міст


Рішення про прийняття Чернівців до світової Ліги історичних міст ухвалила на своєму засіданні Рада директорів цієї організації в японському місті Нара. Як повідомили Радіо Свобода у прес-центрі міської ради, своє вітання Чернівцям надіслав в офіційному листі президент Ліги історичних міст.

«Ліга історичних міст вітає місто Чернівці як нове місто-член. Я сподіваюсь, Чернівці будуть активним членом Ліги щодо запровадження наших заходів. Бажаємо процвітання Вашому місту», – йдеться в офіційному листі президента Ліги історичних міст, мера міста Кіото Даісаку Кадокави до Чернівецького міського голови Миколи Федорука.

Мер отримав офіційне запрошення взяти участь у 13 конференції історичних міст, яка працюватиме у В’єтнамі.

Чернівці подали заяву на вступ до міжнародної організації «Ліга історичних міст» у березні цього року з метою налагодження постійних всесторонніх зв’язків із світовими історичними містами, створення умов для розвитку Чернівців, наслідування найкращої світової практики збереження історичної спадщини міста.

Місто стало п’ятим українським містом у Лізі історичних міст після Києва, Львова, Одеси, Луцька. З часу заснування в 1994 році до Ліги увійшли понад 70 міст з півсотні країн світу.
XS
SM
MD
LG