Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив під вартою трьох лікарів Інституту імені Шалімова


Апеляційний суд Києва сьогодні залишив під вартою трьох лікарів-трансплантологів Національного інституту хірургії і трансплантології імені Шалімова.

Як повідомив адвокат одного з лікарів Андрій Осипов, Апеляційний суд розглянув апеляцію адвокатів на рішення Голосіївського районного суду про обрання запобіжного заходу лікарям у вигляді утримання під вартою.

Апеляційна інстанція підтвердила рішення райсуду. Адвокат наголосив, що суд не врахував доводів захисту і того факту, що заарештовані лікарі могли б врятувати життя людей, які потребують термінових операцій з трансплантації.

Водночас міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов, який перебуває з поїздкою в Ялті, відповідаючи на запитання щодо можливості зміни запобіжного заходу для затриманих лікарів, сказав: «Це питання вивчено. Якщо там є необхідність участі в якихось медичних процедурах і ця необхідність буде обґрунтована, то я думаю, буде ухвалено рішення про їх звільнення на підписку для виконання своїх медичних планових заходів».

Могильов також назвав «цілком реальною» перспективу направлення справи до суду.

Цього місяця в МВС повідомили, що трьох київських лікарів Інституту імені Шалімова затримали за підозрою в незаконній трансплантації нирок. Їм висунули звинувачення за статтею 149 Кримінального кодексу України – торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини.

За інформацією міліції, столичні лікарі входили до складу злочинної групи, учасники якої впродовж тривалого часу займалися торгівлею людьми з України в одній з пострадянських країн.
XS
SM
MD
LG