Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» заявляє про невраховані бюлетені у Харкові


У друкарні харківського видавництва «Фоліо-плюс» виявлено майже 13 тисяч неврахованих бюлетенів для голосування на виборах у Харківській області, заявив у неділю народний депутат Володимир Філенко, член партії «Батьківщина» і фракції «БЮТ-Батьківщина».

Посилаючись на результати перевірки правоохоронців, Філенко заявив, що серед приблизно 720 тисяч бюлетенів, які були на складі друкарні, 12 тисяч 700 були позначені як «С/Тираж», що, як пояснили депутатам, означає «понадтираж» (рос. «сверхтираж»).

«Скільки було надруковано бюлетенів таким чином, куди їх відправили, де поділися – на сьогодні це встановити фактично неможливо. Ніхто в друкарні жодної чіткої відповіді нам дати не зміг», – заявив він, за повідомленням прес-служби Харківської облорганізації «Батьківщини», яке наводить агентство «Інтерфакс-Україна».

Також, за словами Філенка, у друкарні не було ані документів, що регламентують надходження продукції на склад та вивезення зі складу, ані представників територіальної комісії, які здійснюють контроль, ані представників іншого видавництва, «Майдан», яке є виконавцем замовлення ТВК.

Раніше в неділю народні депутати від партії «Батьківщина» заявили про появу в Харкові фальшивих бюлетенів для голосування на місцевих виборах і викликали до згаданої друкарні слідчо-оперативну групу і звернулися з депутатським запитом про це до прокуратури області.

Зранку цього дня кількасот людей блокували виїзд із друкарні, щоб не дати вивезти невраховані бюлетені.

Директор друкарні Дмитро Балан розповів народним депутатам, що з видавництвом «Фоліо-плюс» уклало договір на оренду друкарського обладнання інше видавництво, «Майдан», яке і друкує бюлетені до виборів. Проте надати які-небудь документи, що підтверджували б право «Майдану» і «Фоліо-плюс» друкувати документи суворої звітності до виборів, він не зміг, заявили в «Батьківщині».

У суботу лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що в Харкові друкують фальшиві бюлетені для голосування на місцевих виборах і що вона вимагає від Президента Віктора Януковича й Генеральної прокуратури порушити кримінальну справу за фактом незаконного друку в Харкові виборчих бюлетенів.

У Харківській облорганізації Партії регіонів у відповідь звинуватили «Батьківщину» в бажанні зірвати вибори в місцеві ради Харківської області, заявила прес-служба цієї організації.

Зокрема, «регіони» критикують «Батьківщину» за її «заяви політичних лузерів про мовби несанкціонований друк бюлетенів».
XS
SM
MD
LG