Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура не бачить підстав для порушення справи щодо бюлетенів у Харкові


Підстав для порушення кримінальної справи за статтею про неправомірне використання бюлетенів у Харкові немає. Про це сьогодні заявив прокурор міста Євген Попович. За його словами, прокуратура перевірила законність друку виборчих бюлетенів на підприємстві «Фоліо-плюс» та наявність на його складах понадтиражу.

«Було встановлено, що між видавництвом «Майдан», яке підписало договір на виготовлення бюлетенів з територіальною виборчою комісією, і видавництвом «Фоліо-плюс» був, у свою чергу, підписаний договір про використання виробничих потужностей останнього для виготовлення частини накладу. Тому виявлення на підприємстві «Фоліо-плюс» бюлетенів було повністю виправдано», – сказав Євген Попович.

Жодних порушень під час ухвалення договорів, за словами прокурора, виявлено не було.

Крім того, за словами Поповича, процес виробництва передбачає створення понадтиражу, який становить піввідсотка від загальної кількості надрукованих бюлетенів. Тому виявлені на підприємстві 11 200 бюлетенів, «потрапляють у визначену договором кількість».
Як заявив прокурор, всі бюлетені були враховані.

Екземпляри бюлетенів, що були надані прокуратурі народним депутатом від БЮТ Володимиром Філенком, співробітники прокуратури визначили як виробничий брак, який підлягає списанню.

У суботу харківська обласна організація партії «Батьківщина» заявила про виявлення на підприємстві «Фоліо-плюс» великої кількості виборчих бюлетенів, що зберігалися разом з іншою поліграфічною продукцією, зокрема етикетками для пива та ікри. «Батьківщина» заявила про відсутність контролю за кількістю надрукованих документів і підготовкою до фальсифікації виборів на Харківщині.

Розібратися із ситуацією довкола друку бюлетенів у Харкові сьогодні доручив правоохоронцям Президент Віктор Янукович.
XS
SM
MD
LG