Доступність посилання

ТОП новини

ЄС хоче успіху саміту з Україною, але компромісів із демократією не буде


Європа хоче, щоб саміт ЄС – Україна, що має відбутися 22 листопада у Брюсселі, був успішним, заявив комісар Євросоюзу з питань розширення Штефан Філе в понеділок після закінчення наради міністрів закордонних справ країн-членів Європейського Союзу, яка відбулася в Люксембургу, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Проте, хоча ЄС готовий до поступок Україні, у питанні демократії компромісів бути не може, наголосив він.

У пункті, пов’язаному з Україною, Рада міністрів закордонних справ ЄС дійшла висновку, що в сенсі візового діалогу з Києвом нині настав час перейти до операційної фази, тобто представникам України мають надати план дій для переходу до безвізового режиму з державами Шенґенської зони.

У підсумковому документі повідомляють, що цей план складатиметься з двох етапів: попереднього, або політичного, який стосуватиметься, зокрема, змін до законодавства, і власне поступового запровадження всіх технічних критеріїв.

Європейські міністри мали велику програму, пов’язану зі східними сусідами, зокрема, підбивали підсумки так званої Європейської політики сусідства та політики Східного партнерства.
XS
SM
MD
LG