Доступність посилання

ТОП новини

Влада Москви готова дозволити опозиції більший мітинг


Мерія столиці Росії готова узгодити мітинг опозиції 31 жовтня на Тріумфальній площі за участі 800 осіб, а не 200, як дозволяли раніше. Такої домовленості досягли в понеділок на зустрічі з одним із організаторів акції, головою Московської Гельсінської групи Людмилою Алексєєвою.

Як повідомив Радіо Свобода інший із організаторів мітингу, опозиційний діяч Едуард Лімонов, тепер організатори мають обговорити цю пропозицію влади.

Раніше московська влада відхилила заявку опозиції на мітинг на Тріумфальній площі в центральній частині Москви з 1 тисячею 500 учасників, але дозволила зібрати 200 людей на одній із ділянок цієї площі.

Раніше такі акції саме на цій площі, що було принципово для їхніх організаторів, узагалі забороняли під приводом того, що там же і на той же час уже запланована інша акція, нерідко прокремлівська.

Російські опозиційні сили намагаються проводити 31 числа кожного місяця, в яких є 31 день, публічні акції в різних містах із вимогою дотримання 31-ї статті Конституції Росії, що встановлює право громадян країни «збиратися мирно, без зброї, проводити зібрання, мітинги і демонстрації, походи і пікетування». Владні органи переважно забороняли ці опозиційні акції.

Зокрема, в Москві за останні 2 роки силою розігнали 12 таких акцій, масово затримуючи їхніх учасників.
XS
SM
MD
LG