Доступність посилання

ТОП новини

У Росії починаються переговори щодо Нагірного Карабаху


Президент Росії Дмитро Медведєв сьогодні в південному місті Астрахані прийматиме президентів Вірменії та Азербайджану. Вони мають провести переговори про майбутнє спірної території Нагірного Карабаху.

Перед початком переговорів Вірменія звинуватила азербайджанських військових у вбивстві солдата-вірменина на території Нагірного Карабаху і спробі таким чином зірвати мирні переговори. Міністерство оборони Вірменії назвало це «ще одним кроком Азербайджану, спрямованим на дестабілізацію ситуації перед зустріччю президентів Вірменії, Азербайджану і Росії».

У другій половині серпня Медведєв відвідав Вірменію, а на початку вересня Азербайджан. Тема Нагірного Карабаху була однією з головних у перебігу тих візитів.

Перед тим президенти Азербайджану й Вірменії зустрічалися в червні в російському Санкт-Петербурзі за посередництва президента Росії.

Унаслідок війни, яку провели місцеві вірмени азербайджанського регіону Нагірний Карабах за підтримки Вірменії на початку 1990-х років, Азербайджан втратив контроль над більшою частиною цього регіону і ще над значною частиною своєї території поза ним. У конфлікті загинули близько 30 тисяч людей. Вірменія й Азербайджан досі не вирішили цей конфлікт.
XS
SM
MD
LG