Доступність посилання

ТОП новини

Янукович розраховує на подальшу інтеграцію економік України і Росії


Президент Віктор Янукович сподівається на подальшу інтеграцію економік України й Росії. Про це він заявив під час зустрічі з прем’єр-міністром Росії Володимиром Путіним.

«Я радий тому, що пропозиції, які готують робочі групи, спрямовані на інтеграцію економік наших країн», – сказав Президент.

За словами Януковича, йдеться про інтеграцію за низкою напрямків, зокрема, в авіабудуванні, суднобудуванні, паливно-енергетичному комплексі, галузі наукомістких технологій.

«В цілому, на мій погляд, та задача, яку ми поставили – підготувати дієву угоду наших міждержавних відносин до 2020 року – просувається вперед. І я сподіваюся, що у Вашій особі уряд Росії зробить великий внесок у цю роботу», – заявив Янукович.

Зі свого боку, прем’єр Росії заявив, що нормалізація українсько-російських відносин позитивно впливає на економічну співпрацю двох країн.

«У результаті тієї політики, яку ви сформулювали у російському напрямі, у нас політична складова трансформується в економічні результати», – сказав Путін.

При цьому він відзначив істотне зростання товарообігу між двома країнами. «Ми практично виходимо на докризовий рівень», – сказав російський прем’єр.

Путін прибув в Україну для участі в сьомому засіданні українсько-російського міжурядового комітету з питань економічної співпраці.
XS
SM
MD
LG