Доступність посилання

ТОП новини

Українці апатичні, бо розчаровані у власному виборі (огляд преси)


Київ – Цьогорічні місцеві вибори найгучніші та найскандальніші за всю історію незалежності України, пише газета «День». І відразу ж видання зауважує на цікавому парадоксі: попри всю скандальність і численні порушення виборчого законодавства, українці на подив апатичні. Один із чинників суто психологічний – розчарування у власному виборі. А ще місцеві вибори у суспільній свідомості вважаються неважливими. Хоча насправді, як нагадує газета «День», саме на місцевих виборах обирають людей, які погано або добре регулюватимуть життя безпосередньо в населених пунктах. Про це наголошується в статті «Переламати «психологію невдахи».

Низка вибухів у Кіровограді може стати попередженням владі: наступним буде броньований кортеж Президента. Як пише газета «Нова», не бачити зв’язку між трьома вибухами на порозі правоохоронних відомств Кіровограда і приїздом туди Януковича може лише міліцейський генерал, заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник. Тоді як цей зв’язок, на думку журналістів, прямий, як вектор направлення вибуху. Це демонстрація можливостей. Зрештою, це послання Президентові. Заголовок публікації – «Президентові вручили чорну мітку?».

Уряд Миколи Азарова має намір втручатися у ринкові механізми і відроджувати планову економіку, пишуть «Економічні відомості». Як інформує газета, Кабмін заявив про намір боротися зі зростанням цін на продтовари за рахунок створення міжрегіональних балансів продовольства. Подібні рішення, за оцінками експертів видання, порушать ринкові відносини в країні і збільшать дефіцит товарів. Стаття називається «Азаров веде у світле минуле».

За останні десятиріччя в Україні з’явилася нова професія – депутат. Як згадує дописувач газети «Голос України», колись вони прийшли у сесійний зал у зношених черевиках, а нині їздять на «Мерседесах», мають чудові офіси, створили власні фірми на підставних осіб. Версії і причини мотивації охочих до депутатства видання аналізує в матеріалі «Хто і чому йде у депутати?».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG