Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджан планує збільшити поставки нафти до України


Азербайджан планує збільшувати обсяги постачань нафти до України, повідомив президент цієї країни Ільгам Алієв після зустрічі з главою Української держави Віктором Януковичем.

«Ми вже збільшили постачання нафти до України ... у цьому році, ще рік не завершився, понад мільйона тонн азербайджанської нафти експортовано на ринки України. І ми розраховуємо в майбутньому нарощувати обсяги постачань», – сказав Алієв.

Президент Азербайджану також заявив про перспективи постачання через Азербайджан до України нафти держав східного побережжя Каспійського моря.

«Ми домовилися про те, що створимо спільну робочу групу, яка відпрацює стратегічний договір між нашими країнами, який передбачатиме значне збільшення обсягів енергетичних ресурсів Азербайджану до України», – заявив, зі свого боку, український Президент.

При цьому Янукович не виключив, що ця співпраця розповсюджуватиметься і на треті країни, наприклад, Росію.

Як наголосив Президент, збільшення поставок азербайджанських енергоносіїв до України, зокрема, нафти, здійснюватиметься з метою наповнення нафтопроводу «Одеса-Броди» і запуску його в аверсному режимі. «І ми розраховуємо, що ця програма впродовж кількох років створить умови для значного збільшення поставок енергоносіїв», – сказав він.
XS
SM
MD
LG