Доступність посилання

ТОП новини

Янукович хоче провести в Києві Всесвітній газетний конгрес


Президент України Віктор Янукович обговорив із генеральним директором Всесвітньої асоціації видавців газет і новин Крістофом Ріссом можливість проведення в Києві чергового конгресу асоціації в 2012 році.

Янукович зауважив, що конгрес можна було б провести напередодні чемпіонату Європи з футболу 2012 року, наголосивши, що до цього моменту в Україні буде побудована й відновлена інфраструктура, необхідна для проведення заходу.

За його словами, проведення в Києві конгресу Світової асоціації видавців газет і новин стане свідченням того, що держава є привабливою для вільних журналістів і засобів масової інформації, а також важливим питанням у розвитку інформаційного ринку. «Для України це є утвердження країни як демократичної держави», – сказав Янукович.

Зі свого боку, Крістоф Рісс подякував українському Президентові за пропозицію провести в Києві конгрес асоціації. За його словами, протягом двох останніх днів ознайомився з наявною в Києві інфраструктурою. «Ми отримали дуже позитивні враження», – наголосив він.

Крім того, Рісс зазначив, що для організації є важливим проведення такого конгресу в Києві напередодні футбольного чемпіонату, оскільки делегати та гості асоціації матимуть можливість висвітлити проведення Євро-2012.

Всесвітня асоціація видавців газет і новин об’єднує 78 національних асоціацій із більш ніж 120 країн світу. До неї також входять індивідуальні члени й міжнародні інформаційні агентства.

В оприлюдненому цього місяця рейтингу свободи ЗМІ, складеному міжнародною організацією «Репортери без кордонів», Україна опустилася на 42 позиції порівняно з попереднім роком і зайняла 131 місце, поступившись, зокрема, Іраку.
XS
SM
MD
LG