Доступність посилання

ТОП новини

У Криму за виборцями спостерігають камери


У Криму на всіх виборчих дільницях встановлені веб-камери. Про це повідомив прем’єр-міністр автономії, голова кримської організації Партії регіонів Василь Джарти. Спілкуючись на виборчій дільниці із журналістами після того, як він проголосував, Василь Джарти заявив, що встановлення відеоспостереження дозволить забезпечити прозорість виборів.

Разом із тим, низка спостерігачів від опозиційних партій заявила, що вони розцінюють відеонагляд за процесом голосування як одну з форм тиску провладних сил на виборців і членів виборчих комісій. За їхніми підрахунками, вартість обладнання (по дві веб-камери і жорсткий диск) на кожній із 1228 дільницях обійшлося ініціаторам у понад 1 мільйон гривень.

З ініціативою встановлення веб-спостереження за виборами в Криму виступили 11 кримських організацій політичних партій, які минулого тижня підписали «Меморандум про проведення чесних виборів». Поки не відомо, хто розпоряджатиметься відео-записами – власники веб-камер чи виборчі комісії.

Прем’єр-міністр Криму Василь Джарти також повідомив, що всі виборчі дільниці в автономії відкрилися вчасно. Разом із тим, з кількох регіонів Криму до корпункту Радіо Свобода надійшли повідомлення про затримки з відкриттям на 30-45 хвилин.
XS
SM
MD
LG