Доступність посилання

ТОП новини

Литвин: парламент у п’ятницю не заслуховуватиме Медведька


Верховна Рада цієї п’ятниці, 5 листопада, не заслуховуватиме інформацію генерального прокурора Олександра Медведька стосовно проведення місцевих виборів в Україні, заявляє голова парламенту Володимир Литвин.

«Ні. Генеральний прокурор не є членом уряду і не є представником виконавчої влади, а в п’ятницю проводиться година запитань до уряду», – сказав спікер.

За його словами, представники фракцій, «які не входять до більшості», сказали, що порадяться й до обіду внесуть свою пропозицію про те, кого вони хотіли б заслухати в п’ятницю під час години запитань до уряду.

Відповідаючи на запитання про те, чи може найближчим часом Верховна Рада заслухати звіт Медведька, Литвин пояснив, що, згідно з чинним законодавством і регламентом, існує процедура, за якою генпрокурора можуть запросити до парламенту для надання відповідної інформації.

Спікер пояснив, що, згідно з регламентом, для заслуховування інформації або звітів посадових осіб, яких призначає Верховна Рада або дає згоду на їх призначення, необхідно спочатку ухвалити рішення про направлення до Верховної Ради відповідною посадовою особою письмового звіту або інформації. У разі якщо така інформація не влаштує депутатів, тоді має бути внесений проект постанови про заслуховування відповідної посадової особи на засіданні.

«Отже, це тривала регламентна процедура, тому цього тижня в такій постановці і в такій площині це питання розглядатися не буде», – пояснив Литвин.

Раніше сьогодні на погоджувальній раді перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін заявив, що «у зв’язку з масовими порушеннями на місцевих виборах фракція БЮТ наполягає на заслуховуванні в п’ятницю звіту генпрокурора».
XS
SM
MD
LG