Доступність посилання

ТОП новини

В Україні до Дня незалежності проведуть паради і салюти – указ


Президент України Віктор Янукович доручив організувати підготовку та проведення святкування 20-ї річниці незалежності України в 2011 році. Відповідний указ глава держави підписав 1 листопада, повідомляє його прес-служба.

Серед урочистих заходів – проведення 24 серпня 2011 року військових парадів у містах Києві, Керчі, Одесі, Севастополі, а також у містах, де розташовані штаби оперативних командувань та видів Збройних сил України.

Крім того, передбачений святковий салют із 20 артилерійських залпів у Києві, містах-героях, містах, де розташовані штаби оперативних командувань і видів ЗСУ, та святкові феєрверки в інших обласних центрах і Сімферополі.

У рамках святкування 20-річчя незалежності доручено створити експозицію «Україна і світ» у Національному музеї історії України.

Глава держави також доручив Кабінету Міністрів розпочати видання антології української літератури від найдавніших часів до сьогодення, підготувати цикл пізнавальних документальних фільмів і радіопередач про історію Української держави.

У Києві планується провести міжнародний форум, присвячений 20-й річниці незалежності.

Згідно з указом Президента, доручено ввести в обіг ювілейні монети, поштові марки та конверти.
XS
SM
MD
LG