Доступність посилання

ТОП новини

США нададуть допомогу Ємену в контролі авіаційних вантажів


Країни Європи та Північної Америки посилюють заходи безпеки на авіатранспорті. Це сталося після виявлення двох бомб у транспортних літаках, що прямували з Ємену до Сполучених Штатів. Минулого тижня вибухові пристрої виявили в Англії та еміраті Дубаї. У черговій спробі здійснення теракту підозрюють мережу «Аль-Каїда».

Велика Британія, Німеччина, Нідерланди, Франція, Канада та США оголосили про значні обмеження авіарейсів з Ємену. У спробі здійснення терактів західні країни підозрюють філію «Аль-Каїди» у Саудівській Аравії, а представники американської розвідки вказують конкретно на Ібрагіма Гассана Аль-Асірі, який має тісні зв’язки з єменським відгалуженням терористичної мережі.

Речник Держдепартаменту Філіп Кроулі заявив, що США готові надати Ємену допомогу в боротьбі з терористами. «Ми вважаємо, що Ємен поліпшив ситуацію у сфері безпеки та боротьби з тероризмом, але, очевидно, що можливості цієї країни все ще обмежені. Це найбідніша країна в регіоні, і наші зусилля спрямовані на неухильне зростання здатності Ємену чинити опір войовничим екстремістам», – сказав Філіп Кроулі.

Група фахівців зі США прибуває до Ємену, щоб допомогти цій країні в перевірці вантажів і підготувати місцевий персонал для цієї роботи.
XS
SM
MD
LG