Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти затвердило нові правила вступу до вишів


У 2011 році українські абітурієнти матимуть місяць для подання документів на вступ до вищих навчальних закладів. Про це повідомив міністр освіти й науки Дмитро Табачник, представляючи нові правила прийому до вишів.

Міністр наголосив, що прийом заяв та документів для вступу у виші розпочнеться 1 липня 2011 року. «Для вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти прийом закінчиться відповідно 31 липня», – додав Дмитро Табачник.

У 2011 році переможці 4-го етапу Всеукраїнських олімпіад або призери (нагороджені дипломами І та ІІІ ступенів) 3-го етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН не матимуть права на позачерговий вступ до вишу.

«Для таких випускників встановлено додаткові бали при вступі. Так, нагороджені дипломами І ступеня отримають 50 балів, ІІ ступеня – 40 балів, ІІ ступеня – 30 балів», – зазначив міністр.

Додаткові бали отримають також випускники курсів довузівської підготовки (20 балів), проте лише за умови вступу до того вишу, який надавав абітурієнту послуги довузівської підготовки.

Мінімальний бал сертифікату залишився на рівні 124. Проте якщо з профільного предмету абітурієнт має 170 балів, а з непрофільного – менше 124, він теж має право вступати до вишу.

Для вступників на освітньо-кваліфікаційний рівень магістра обов’язковим є складання вступного іспиту з іноземної мови.

У 2011 році вступникам також надається право подавати сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти попередніх років. Право брати участь у вступній кампанії матимуть також особи, які здобули повну загальну середню освіту в 2007 році і раніше.
XS
SM
MD
LG