Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Українці із заарештованого судна отримають зарплати упродовж двох днів


Члени екіпажу круїзного лайнеру «Дельфін» – громадяни України упродовж двох днів мають отримати заборговану зарплату та графік повернення додому. Згідно з інформацією генерального консульства України у Мілані, у складі екіпажу згаданого судна 204 особи – громадяни України.

Судно заарештоване і перебуває в порту італійського міста Венеція через банкрутство компанії-оператора. Про це повідомив сьогодні речник Міністерства закордонних справ Олександр Дикусаров.

За його словами, 27 жовтня українські моряки звернулися до юристів однієї з компаній для захисту своїх інтересів і соціальних прав. Увечері понеділка, у місті Гамбурзі відбулася зустріч представників компанії-оператора, власника та адміністратора процесу банкрутства: сторони мали узгодити процеси виплати зарплат членам екіпажу, процедуру звільнення судну з-під арешту, та день можливого буксирування судна з порту Венеції.

Як підкреслив Дикусаров, «відповідне рішення суду міста Венеції може бути ухвалене упродовж найближчих двох днів».

Умови перебування екіпажу на лайнері – задовільні. «Ще кілька днів тому, члени екіпажу одностайно ухвалили рішення не покидати судно до вирішення питання по виплаті заборгованої зарплати», – нагадав Дикусаров.
XS
SM
MD
LG