Доступність посилання

ТОП новини

Колишній командувач армії Британії спав на вулиці, щоб привернути увагу до безпритульних


Лондон – Колишній головнокомандувач британської армії генерал Ричард Даннат вирішив спати на вулицях міста Норвича на південному сході Англії, щоб привернути увагу громадськості до важких умов існування безпритульних, а водночас зібрати кошти для організації «Асоціація молодих християн», відділок якої у графстві Норфолк він недавно очолив.

Генерал сер Ричард Даннат ночував на вулицях Норвича разом із місцевим шерифом Чарлзом Барратом та суддею Філіпом Керлом. Разом вони зібрали на організацію молодих християн YMCA та інші місцеві доброчинні групи понад 5 тисяч фунтів стерлінгів (це близько 8 тисяч доларів) і побачили на власні очі роботу полісменів та вуличних пасторів упродовж вихідних у цьому англійському місті.

«Я б назвав це полем бойових дій і хаосом, проте більшість людей усе-таки поводиться дуже добре, поліція працює надзвичайно ефективно, – ділиться враженнями від побаченого Даннат. – Також я був у спеціально обладнаному автобусі допомоги тим, котрі її потребують, під назвою sos-автобус. Він надає дуже корисні послуги. Тож громада підготована дуже добре і до розваг, і до того, щоб триматися осторонь проблем».

Колишній командувач Ричард Даннат також пояснив своє рішення спати просто неба. «Це не ідеальне місце для сну, але питання в тому, що це не ідеальне місце для будь-кого – спати на вулиці сьогодні, – зазначає він. – Вважаю, що це правильно – привернути увагу до проблем цих людей, спробувати їм допомогти».

«Безпритульним треба дати другий шанс у житті»


Сер Ричард був головою генштабу – головнокомандувачем армії з 2006 року по серпень 2009-го. Він погодився на ідеєю шерифа Баррата піти на такий неординарний крок. Суддя Керл теж приєднався до задуму. За подробицями їхнього перебування у центрі Норвича стежило телебачення. Генерал каже, що через присутність телекамер усе виглядало дещо штучно, але все одно мету – привернути увагу до долі безпритульних – було досягнуто.

Він також зазначив, що зустрів пару безпритульних, які виявилися колишніми вояками. Це його дуже засмутило. Сер Даннат зауважив, що як президент YMCA у Норфолку, він планує надати дах над головою певній кількості безпритульних. Після ночі, проведеної у картонній коробці на церковному подвір’ї, він заявив, що безпритульним треба дати другий шанс у житті, і він зробить усе можливе, щоб вони його отримали.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG