Доступність посилання

ТОП новини

Україна не скоро дізнається про підсумки місцевих виборів (огляд преси)


Київ – Україна не скоро ознайомиться з остаточними підсумками місцевих виборів, стверджують «Ізвєстія» в Україні». Серед причин видання називає суперечки навколо результатів виборів, а ще ймовірність визнання недійсними голосування до кількох обласних рад, відтак організацію там повторних виборів. Докладніше про це йдеться в статті «Труднощі перерахунку».

Зараз політичний вплив у державі мають не партії, а ті, хто їх фінансує і в тіні управляє голосуванням за потрібні й вигідні для себе закони, вважає експерт «Газети по-українськи». На його думку, нині державні інституції на місцях не виконують своїх функцій, бо чиновникам легше спиратися на вертикальні адміністративні важелі, ніж комплексно вирішувати проблеми громади через горизонтальну комунікацію з виборцями. Заголовок статті: «Після виборів зросте попит на реформи».

Чому до Арсенія Яценюка зросла довіра виборців, а до Сергія Тігіпка – навпаки? Відповідь проста, переконані журналісти газети «День». Тоді як лідер «Фронту змін», врахувавши помилки у попередній виборчій кампанії, змінив тактику боротьби і покращив піар-компанію, то голова Партії «Сильна Україна» вирішив зробити ставку на старі перевірені гасла, коли він ще не перебував у владі. Однак тепер ці гасла сприймалися дещо скептичніше. Але головний успіх Арсенію Яценюку забезпечила стратегія. А саме: його рішення не йти у владу, зайнявши місце в опозиції, пише автор статті під назвою: «Яценюк росте, Тігіпко хитається».

Кожну п’яту буханку хліба в Україні не можна їсти, стверджують в Держспоживчстандарті. При цьому хліб, який українці споживають щодня, ніхто не перевіряє на вміст пестицидів, плісняви та важких металів. Про те, як правильно обирати хліб та де його найкраще зберігати, розповідає читачам газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG