Доступність посилання

ТОП новини

Україна претендує на лідерство у чемпіонаті світу з фехтування


Ольга Харлан
Ольга Харлан

Київ – Сьогодні у Франції стартує черговий чемпіонат світу з фехтування. І першою зіркою турніру має стати жіноча збірна України. Непереможна команда олімпійських чемпіонок Пекіна у Парижі захищатиме також власний титул чемпіонів світу в командних змаганнях на шаблі.

Останнім часом Україна стала визнаним законодавцем моди у світі фехтування. А надто у жіночій шаблі. Після тріумфальної перемоги в Олімпійському Пекіні, було золото минулорічної першості світу в командних змаганнях на шаблі. Ну, а свій високий клас українські фехтувальниці від того часу неодноразово підтверджували перемогами на чемпіонатах світу і Європи та представницьких турнірах серії Гран-прі також в індивідуальному залікові.

Справжнім лідером команди, навіть незважаючи на юний вік, стала Ольга Харлан. Спортсменка після неодноразових перемог на юніорському рівні не має рівних і серед дорослих. Тому несподіваною стала прикра невдача 20-річної українки на останньому чемпіонаті Європи.

У липні в німецькому Лейпцігу Ольга Харлан сенсаційно програла вже у першому колі змагань. Втім, іноді поразки роблять зі спортсменами велику справу: загартовують і перетворюють на справжніх професіоналів. Відтак, фехтувальниця з Миколаєва спробує реваншуватися на головному старті сезону у Франції.

Ольга Харлан, олімпійська чемпіонка Пекіна з фехтування на шаблях, розповіла Радіо Свобода про підготовку до чемпіонату світу: «Буде нелегко, морально важко, тому що на чемпіонаті Європи я перегоріла на емоціях. Думаю, що з тієї поразки вдалося зробити правильні висновки, і сподіваюся, що до паризького чемпіонату світу я підготувалася нормально: і емоційно, і фізично».

Дуже сподівається побачити Ольгу Харлан у якнайкращій формі і головний тренер збірної України з фехтування Вадим Гутцайт: «На чемпіонаті світу ми й побачимо, наскілько Харлан зуміла зібратися, переглянула свою поведінку й ставлення до справи. Через кілька днів ми все побачимо».

Загалом Вадим Гутцайт не сумнівається, що його підопічні зараз у прекрасній спортивній формі.

«Будь-який тренер мріє про медалі, – каже Вадим Гутцайт. – Чим більше, тим краще.Медаль – це вже успіх. Хотілось би виграти медаль на чемпіонаті світу». Чемпіонат світу з фехтування у Парижі стартує сьогодні, а фінішуватиме турнір наступної суботи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG