Доступність посилання

ТОП новини

Томенко: потрібний круглий стіл влади і опозиції


Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявляє про необхідність проведення круглого столу між представниками влади і опозиції.

«Круглий стіл влади і опозиції – конче потрібний», – заявив Томенко в ефірі Радіо Свобода. За його словами, під час такого круглого столу потрібно обговорити «ціннісні речі, і головне – це правила співіснування опозиції і влади».

«Наприклад, закон про вибори до майбутніх парламентських виборів і дата цих виборів – це тема для спільного обговорення, зміни до Конституції – тема для спільного обговорення, місцеве самоврядування. Це ті теми, які можуть в якомусь плані об’єднати: ми можемо провести дебати, а потім ухвалювати якісь рішення, які будуть в інтересах країни», – сказав Томенко.

Віце-спікер також заявив, що спільній діяльності опозиції заважає «нерозуміння стратегії». «Ми поодинока європейська країна, де ніхто не знає, коли будуть вибори, за яким принципом будуть вибори, і партії, які перебувають в опозиції, вони є заручниками, вони не можуть вибудувати стратегію, бо одна справа, коли вибори будуть, наприклад, у 2012 році за пропорційною системою, інша справа, коли вибори будуть весною 2011 року – за змішаною. Це принципово інша логіка поведінки», – заявив Томенко.
XS
SM
MD
LG