Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція має виробити спільні принципи, а не сперечатися про лідерів – Томенко


Віце-спікер парламенту Микола Томенко заявляє, що опозиція має почати «серйозний переговорний процес» щодо спільних правил поведінки.

«На сьогодні Тимошенко – одна з ключових гравців у системі опозиції. Те, що вона намагається позиціонуватися як лідер загальної опозиції – це і плюс, і мінус для неї. Плюс – що вона за всіма дослідженнями вважається найпослідовнішим опозиціонером. Мінус – це створює проблеми у наших взаєминах із братськими опозиційними політичними силами, тому що вони вважають, що треба знайти якийсь формат взаємин, де немає лідерів і заступників», – заявив Томенко в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, з цим пов’язаний і результат опозиційних сил на місцевих виборах. «Чому нам не вдалося визначити єдині правила поведінки перед виборами? Тому що ця проблема, чи є в нас один лідер, чи нема, створює проблему», – сказав віце-спікер.

Як заявив Томенко, така ж проблема стосується майбутніх президентських виборів. «На мою думку, до них ще так далеко, що я би дійсно знімав проблему лідерства в опозиції, а говорив би про певні принципи і в межах цих принципів співпрацював», – заявив бютівець.

Він наголосив, що на сьогодні опозиція має зробити висновок, «як визначити єдині правила поведінки, де б, можливо, оце домінування не було перешкодою до співпраці».
XS
SM
MD
LG