Доступність посилання

ТОП новини

Податковій не потрібна власна дивізія – Гриценко


Київ – Парламентський комітет з питань боротьби з організованою злочинністю рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроект «Про ліквідацію податкової міліції», повідомив Радіо Свобода заступник голови комітету, народний депутат від НУНС Геннадій Москаль. Утім, в опозиції не надто розраховують на підтримку документу парламентською більшістю. Водночас, начальник податкової міліції Віктор Шейбут заявив, що ліквідації його підрозділу домагаються фігуранти розслідуваних справ.

Податкова міліція – підрозділ, аналогів якого немає у більшості розвинених країн, заявив Радіо Свобода, автор законопроекту «Про ліквідацію податкової міліції, народний депутат від НУНС Анатолій Гриценко.

«Це абсолютний абсурд, коли у цивільній податковій службі створюють свою міліцію. Це структура, яка, насправді, є за своїм потенціалом цілою дивізією. Це 10 тисяч людей у військовій формі зі зброєю. У армійській дивізії до 17 тисяч людей – тільки одна генеральська посада, а тут – 23. Це структура, в якій завищені посадові оклади. Рядовий водій у податковій міліції донедавна мав посадовий оклад вищий, ніж в армії командувач сухопутних військ», – зауважує Гриценко.

За економічні злочини відповідальна опозиція?

Начальник податкової міліції Віктор Шейбут заявив, що його підрозділ із кожним роком збільшує кількість розкритих тяжких злочинів в економічній сфері і повертає з незаконного обігу до державного бюджету мільйони гривень. Ліквідації ж податкової міліції, за словами її начальника, домагаються лише опозиціонери, які причетні до злочинних оборудок.

«Закидається інформація: податкову міліцію потрібно знищити, податкову міліцію треба прибрати, податкова міліція нам не потрібна. Крик здіймають про ліквідацію податкової міліції хто? Я по прізвищах вам можу сказати: це опозиція. А чому опозиція? Кожен злочин, що ми розслідуємо, – це або депутати, або лідери, або учасники з опозиції. На користь роботі податкової міліції така інформація, звісно, не йде», – заявив Шейбут.

Податкова міліція лише витрачає державні кошти – Москаль


Заступник голови комітету, народний депутат від НУНС Геннадій Москаль каже, податкова міліція повертає до держбюджету у десятки разів менше коштів, ніж держава витрачає на її утримання. Водночас, влада все частіше намагається використовувати цю силову структуру для тиску на опонентів, відзначив він.

«Штучно створена податкова міліція. 95 відсотків усіх економічних злочинів викриває Міністерство внутрішніх справ України. Країна перетворюється в тотальне слідкування один за одним, прослуховування один одного», – наголосив Москаль.

В опозиції не особливо розраховують на підтримку законопроекту представниками провладної більшості. Водночас, обіцяють і надалі домагатися скорочення структур, що мають оперативно-слідчі функції.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG