Доступність посилання

ТОП новини

Відбулася міжнародна конференція про історію Галича


Науковці зі Львова, Івано-Франківська, Луцька, Чернівців, Галича та з польських міст Белз і Жешув взяли участь в міжнародній науковій конференції «Галич і Галицька земля в доісторії і середньовіччі».

Відбулася вона на базі національного заповідника «Давній Галич». Серед організаторів – і Міністерство культури та туризму України.

Тематика конференції стосувалася проблем археологічних досліджень у Галичі, іконографії Галицького замку, оборонних укріплень середньовіччя, металургії й кераміки давньої доби.

Згадували і відомих дослідників Галича – Ярослава Пастернака, Лева Чачковського, Ярослава Хмілевського.

Нещодавно на Прикарпатті презентували книгу «Євангеліст Лука з Княжого Галича» викладачів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Коваля та Івана Миронюка.

Це науково-популярна книга про дослідника і археолога Ярослава Хмілевського, який у співавторстві з краєзнавцем Левом Чачковським написав монографію «Княжий Галич», завдяки картам якої відомий археолог Ярослав Пастернак віднайшов фундамент Успенського собору в Галичі.

За словами генерального директора заповідника Олександра Береговського, такі осінні конференції вже стали традиційними. Вони важливі для окреслення основних проблем дослідження історії Галича та інших історичних міст України.

Заповідник «Давній Галич» створений 16 років тому.
XS
SM
MD
LG