Доступність посилання

ТОП новини

Депутат-регіонал: новий Генпрокурор дасть правову оцінку злочинам бютівців


Народний депутат від Партії регіонів Юрій Самойленко переконаний, що нове керівництво Генеральної прокуратури дасть правову оцінку злочинам депутатів-«бютівців».

Про це мовиться в коментарі Самойленка з приводу заяви першого заступника голови партії «Батьківщина» Олександра Турчинова про те, що новий генеральний прокурор України Віктор Пшонка виконуватиме вказівки Президента Віктора Януковича, і Генпрокуратура залишиться одним із головних інструментів політичної боротьби.

«Заява Турчинова викликана в першу чергу страхом, що народним депутатам від БЮТ доведеться нести відповідальність перед законом за скоєні злочини. Їм не вдасться, як раніше, ховатися за депутатською недоторканністю. БЮТ тільки на словах хотів скасувати недоторканність, а насправді вони безпринципно ховаються за депутатськими мандатами», – вважає Самойленко.

За його словами, це не політичні репресії. «Це – боротьба з корупцією і відвертою «кримінальщиною». Той, чия совість чиста, не стане ховатися за депутатським мандатом», – сказав Самойленко.

Сьогодні парламент дав згоду на призначення Віктора Пшонки Генпрокурором.
XS
SM
MD
LG