Доступність посилання

ТОП новини

Рада перенесла розгляд закону про доступ до інформації


Верховна Рада перенесла розгляд законопроекту, яким пропонується врегулювати доступ до суспільно важливої інформації, на наступний пленарний тиждень (16-19 листопада). Про це сказав перший заступник голови парламенту Адам Мартинюк.

За його словами, голова комітету з питань свободи слова й інформації, автор цього законопроекту бютівець Андрій Шевченко звернувся з листом із проханням перенести розгляд цього питання на наступний пленарний тиждень для проведення додаткових консультацій з парламентськими фракціями для узгодження позиції щодо цього питання.

Шевченко пояснив перенесення розгляду законопроекту про доступ до публічної інформації відсутністю необхідної для ухвалення закону підтримки депутатів. за словами бютівця, Верзховна Рада не зможе ухвалити цей законопроект у вигляді закону, якщо він не буде підтриманий депутатами від фракції Партії регіонів.

«Але почалася якась розмова з командою Президента і є надія, що за цей тиждень, який у нас буде до наступного сесійного тижня, ми зможемо переконати опонентів, щоб цей законопроект нарешті став законом», – додав Шевченко.

За словами голови комітету, депутати від Партії регіонів Олена Бондаренко і Володимир Ландик внесли на розгляд парламенту альтернативний законопроект. «У мене таке відчуття, що цей законопроект внесено з однією метою: для того, щоб затягти або зірвати прийняття закону про доступ до публічної інформації», – наголосив Шевченко. За його словами, внесений представниками ПР законопроект значно обмежує права журналістів, зокрема в рамках можливих судових процесів.
XS
SM
MD
LG