Доступність посилання

ТОП новини

У Карлових Варах відкрився саміт «Вишеградської групи»


Сьогодні у Карлових Варах у Чехії відкрилась зустріч президентів країн «Вишеградської групи» – Чехії, Словаччини, Польщі та Угорщини. Мета зустрічі – обговорити спільні проблеми у співпраці країн та нові ініціативи «четвірки».

У цьому складі президенти «четвірки» зустрічаються вперше. Від останнього саміту у 2006 році нових президентів обрали в Польщі та Угорщині. Ними стали Броніслав Коморовський та Пал Шмітт.

Головною темою переговорів президентів у Карлових Варах є вироблення спільної політики в галузі енергетичної безпеки та нові ініціативи у розвитку спільної транспортної інфраструктури між Польщею, Угорщиною, Чехією та Словаччиною.

У Карлових Варах президентів «Вишеградської групи» та їхніх дружин прийняв чеський президент Вацлав Клаус і його дружина Лівія Клаусова. Для перших дам на знаменитому чеському курорті підготовлена спеціальна культурна програма.

«Вишеградська група» є неформальним об’єднанням Чехії, Словаччини, Польщі та Угорщини. Перша зустріч президентів (на той час «трійки» – Чехословаччини, Польщі та Угорщини) відбулась 15 лютого 1991 року в угорському місті Вишеграді.
XS
SM
MD
LG