Доступність посилання

ТОП новини

Президент Росії наклав вето на зміни до закону «Про мітинги»


Президент Росії Дмитро Медведєв наклав вето на зміни до закону «Про мітинги», які ухвалив російський парламент наприкінці жовтня і які посилюють порядок організації мітингів і маніфестацій.

Згідно з роз’яснювальним листом, який президент Росії направив на ім’я спікерів обох палат російського парламенту, «закон містить положення, що ускладнюють вільну реалізацію конституційного права громадян проводити збори, мітинги, демонстрації і ходи».

Рішення Дмитра Медведєва підтримали російські правозахисники, зокрема, голова Московської Гельсінкської групи Людмила Алексєєва.

Раніше представники російської громадськості звернулися до президента Росії з проханням не підписувати цей законопроект.

Російські опозиційні сили раніше заявляли, що намагатимуться проводити 31 числа кожного місяця, в яких є 31 день, публічні акції в різних містах із вимогою дотримання 31-ї статті Конституції Росії, що встановлює право громадян країни «збиратися мирно, без зброї, проводити зібрання, мітинги і демонстрації, походи і пікетування». Владні органи переважно забороняли ці опозиційні акції.
XS
SM
MD
LG